PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sarén | Arrendator B Sarén, Helsingin pitäjä


Kristina
11.07.07, 19:30
Hei!
Käväisin eilen Helsingin pitäjän hautausmaalla katsomassa veljeni vinkistä kirkon ja sankarihaudan takana, Cronstedtin ja von Wendtin hautamuistomerkkien linjassa, sijaitsevia vanhoja hautoja. Yhdessä rautaristissä luki Arrendator B Sarén, muusta en saanut selvää, lieneekö muuta tekstiä ollutkaan. Karttalinkki ohessa: http://www.vantaanseurakunnat.fi/hautausmaat/helsingin_pitaja/kierros_hautausmaalla
Olisikohan kysymyksessä Karjalohjalla rusthollari Gustaf Sarenin ja Stina Lisa Forsmanin perheeseen 9.4.1816 syntynyt Berndt Gustaf Sarén. Inspehtori Berndt Gustaf Sarén muutti Lohjalta Helsingin pitäjään, Riipilän Königstedtiin kesäkuussa 1836, no 169. 14.3.1841 hän avioitui Laukaalla 15.6.1805 syntyneen demoiselle Eva Fredrika Collinin kanssa. Königstedtistä perhe muutti Oulunkylän Michelsiin (mikähän nykyinen kaupunginosa?). Oulunkylässä, jonne muutti myös isä Gustaf, äiti ja sisaruksia, perheeseen syntyi kolme tytärtä, Fredrika Lovisa, Matilda Charlotta ja Augusta, sekä kaksi Berndt-nimistä poikaa, jotka kuolivat pikkulapsina. (Helsingin pitäjän RK 1838-1848 ja 1849-1855 sekä LK 1836-1845 ja1846-1855).
Tunnistaako kukaan sukulaisiaan tai muuten tietää asiasta? Onko hauta Berndt Gustaf Sarénin, k. 19.11.1854, (jos luin päivämäärän RK:sta oikein)? Olisi mukava kuulla tästä perheestä enemmän. Kuvankin olisin laittanut, mutta otin sen kännykkäkameralla, joten ei kannattane.

Terveisin

Juha
12.07.07, 10:12
Moi Seija,


Kyllä on kyse tästä Karjalohjan Saarenpäässä syntyneestä henkilöstä.

Löydät esipolvia jonkin verran tämän linkin takaa;

www.varola.fi/temp/saren.html (http://www.varola.fi/temp/saren.html) tai sitten kotisivuiltani esim. linkin Tallqvist-kohdalta.

Otan mielelläni vastaan jälkipolvia ja tarkempia tietoja :) ja vastaavasti annan sinun mahdollisesti kaipaamia lisätietoja.

Kristina
12.07.07, 12:59
Hei!

Kiitos vastauksesta. Mielenkiintoinen suku. Ihmettelin haudan sijaintia niin lähellä kirkkoa, johtuneeko sukulaisuudesta Paavali Juusteeniin? Olihan suvussa muitakin kirkonmiehiä.

Kiinnostuin muistomerkistä nimen takia, vaikka tiesin jo kysyessäni, ettei mitään sukulaisuutta meihin ole. Meidän sukumme juuret ovat Päijät-Hämeessä ja Pirkanmaalla, ei aatelisia eikä kirkonmiehiä, vaan perisuomalaisia talonpoikia, torppareita ja käsityöläisiä.

Ainoa yhtäläisyys on nimissä, isäni oli Sarén ja äitini Forsman.

Toivottavasti lisää Berndt Gustafin ja Eva Fredrikan jälkipolvia löytyy!
Oliko Eva Fredrika muuten sukua Kärkölän Huovilan Collineille?

Terveisin

Juha
12.07.07, 13:14
Haudan sijainnista en osaa sanoa, mutta tuskin se sentään Juustenista johtui.

Ehkä hän oli sieltä pitäjän varakkaammasta päästä tai sitten kirkon jossain luottamustoimissa tms. En todellakaan tiedä.

Juustenin papan jälkeläisiä on Suomessa niin paljon, etteivät kirkonvieret heille riittäisi. Nämä ovat juuri niitä hauskoja juttuja, joihin ei yleensä saa selvää vastausta.

Eva Collinin sukua en ole selvittänyt yhtään

Kiitos sinulle joka tapauksessa

Juha Vuorela