PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : FinFamilyn jatkokehittely


ilkant
19.07.15, 11:02
FinFamily-sukututkimusohjelman taustassa (http://suku.genealogia.fi/sukuwiki/index.php/Taustaa_%28ffm%29) kerrotaan "FinFamilyn lähdekoodi on avoin ja ohjelman lisenssi sallii ohjelman jatkokehittämisen siihen kykenevien toimesta". Koodeja ei ole kuitenkaan näkyvillä SourceForgessa (http://sourceforge.net/projects/finfamily/?source=directory). Sieltä ladattu zip sisältää jar-tiedoston ja NetBeans (http://www.netbeans.org/) avaa jarrin vain .class-tiedostoina.

Mistähän source-koodit saisi tutustumista varten? Jatkokehittelyä en uskalla luvata vielä. :)

Mika Halonen
19.07.15, 13:51
SourgeForgessa tuntuu olevan katastrofitilanne päällä ja sen vuoksi kaikki palvelut ei toimi.

http://sourceforge.net/blog/sourceforge-infrastructure-and-service-restoration/

Eli sitten kun ko. palvelu toimii taas oikein niin koodit saa sieltä.

Voit lähettää postia myös minulle mikäli sinulla tulee kysymyksiä kehitykseen liittyen. Mielellään voitaisiin keskustella myös siitä mitä aiot tehdä tuotteeseen.

T: Mika Halonen / halonmi*gmail.com

ilkant
19.07.15, 14:40
No minulla on tarkoitus ensin katsella ja tutustua ohjelmaan. Olen tässä yhtä toista ja toisen alan sovellusta kääntänyt suomeksi ja korjannut (omasta mielestäni) tyhmää valikkorakennetta.

Mieleen tulee ensinnä tuki Suku 8.0 tiedoille. Todennäköisesti Access-muoto on joku vanha. Ilmeisesti Suku 8.0 koodeja ei ole saatavilla kenelläkään? Siinähän ne olisivat valmiina siirrettäväksi ja räätälöitäväksi uudempaan ohjelmaan.

Toinen ajatus on nämä erilaiset Gedcom-muodot. Ohjelma osaisi lukea niitä riippumatta, millä ohjelmalla ne on tehty.

Lisääkin on ideoita. Ja en lupaa koodata niitä nyt, vaan tutustun ohjelmaan.

Mika Halonen
19.07.15, 15:15
Melko ison työn olet aloittamassa. Gedcom standardista on useita versioita ja eri ohjelmistot käyttävät gedcomia hiukan eri tavalla ja lisäksi vielä käyttäjän oma käyttötapa vaikuttaa siihen mitä gedcom exporttiin kirjoittautuu. Käytännössä joudut siis kirjoittamaan jonkinlaisen yleisen import ohjelmiston, jota voi sitten ohjelmoida eri ohjelmistojen gedcom "standardeille" sopivaksi.

Tuo suku8 on kirjoitettu jollain Microsoftin kielellä ja veikkaan että vaikka saisit koodit niin niiden porttaus FinFamilyyn ei ole ihan triviaalia. Toisaalta Suku2004:ssa on suku8:n import mahdollisuus. En tiedä olisiko Pekka Vallalla tai Kari Luukalla pääsy suku8 tai 2004:n koodeihin. Ainakaan ne eivät ole julkisessa jakelussa.

ilkant
19.07.15, 18:01
En ole aloittamassa mitään suuritöistä projektia. Tässä nyt mietin sitä, että eikö Gedcom ole nykyisin XML-pohjainen? Noin 7 vuotta sitten tutustuin sukututkimustietojen XML-skeemoihin. Ja onko ODF missään käytetty formaatti sukutietojen tallennukseen (sikäli kun XML-pohjainen Gedcom ei ole sitä)?

Olisi mukava, jos nykyään käytössä olisi formaatti, jota ohjelmat pystyisivät lukemaan 10, 20 tai 50 vuoden kuluttuakin.

Mika Halonen
19.07.15, 19:15
Nykyisin käytössä olevat gedcomit (versioltaan 5.5) eivät ole xml:ää vaan ihan tekstiä (ansel tai ASCII tiedostoja).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/GEDCOM

Tekstitiedostojahan voi lukea vielä 100 vuoden päästäkin.

Mika Halonen
19.07.15, 19:26
Niin ja ODF ei liity varsinaisesti mitenkään sukututkimuksen standardeihin.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/OpenDocument

Sillä voidaan sitten esittää niitä raportteja taulukkomuodossa tai tekstimuodossa tms. Finfamily tuottaa esim. tällähetkellä Microsoft Word 2003 XML muotoisia raportteja ja tuo ODF on vastaavanlainen standardi.

ilkant
19.07.15, 21:09
Tekstitiedostojahan voi lukea vielä 100 vuoden päästäkin.

Kyllä, mutta virheellisin tulkinnoin tilanteessa, jossa merkistö on 7-bittinen ja lukeva ohjelma käsittelee 8-bittisiä merkkejä.

ilkant
19.07.15, 21:13
Finfamily tuottaa esim. tällähetkellä Microsoft Word 2003 XML muotoisia raportteja ja tuo ODF on vastaavanlainen standardi.

Yleispätevä standardi on mielestäni pitkäikäisempi. Olisi kyllä sääli, mikäli ODF:ssä ilmenisi yhteensopivuusongelmia aikanaan uudempien standardien kanssa. XML on erittäin hyvä.