PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kotimaiset muutot


PekkaV
12.10.14, 14:20
Suomalaisissa gedcom-tiedostoissa näyttää olevan runsaasti EMIG ja IMIG tageillä varustettuja muuttotietoja. Tarkemmin katseltuna niissä ole lainkaan kysymys siirtolaisuudesta (emigration, imigration) vaan kotimaan sisäisistä asuinpaikan muutoksista. Ainakin Kaarle Kailan Sukututkimus-ohjelmissa syynä tilanteeseen näyttään olevan se, että "Muuttanut pois" ja "Tullut" tapahtumat ovat mukavasti tarjolla, mutta gedcom-tiedostoon ne viedäänkin em. siirtolaisuus-tageilla.

Gedcom 5.5 tuntee Departure- ja Arrival-tiedot, mutta niiden käyttämisestä muussa kuin laivoilla tapahtuneessa matkustamisessa en ole löytänyt esimerkkejä.

Tukeeko oma sukututkimusohjelmanne kotimaisten ja siirtolaisuusmuuttojen pitämistä erillään? Jollei, niin millaisia käytäntöjä teillä on erotella ne ja kuvata kotimaiset muutot?

t.
Pekka Valta
Taapelin puolesta

Pietari Jörönpoika
12.10.14, 16:12
Ainakaan Juuret-ohjelmassa ei ole tukea kuin yhdenlaisille muuttotapahtumille jolloin ne kirjautuvat mainituille EMIG- ja IMMI-tageille Gedcom-tiedostoon. En nyt ainakaan pikaisella vilkaisulla hoksinut Gedcom-speksistä muita tarkoitukseen sopivia tageja (versio 5.5.1), onko niitä? Gedcom X näyttäisi tuntevan MoveFrom- ja MoveTo-tapahtumat, mutta se speksihän on sen verran tuore, ettei sille taida löytyä tukea vielä monestakaan ohjelmasta? Erottelu onnistuu lähinnä paikannimien ja/tai henkilön tietoihin lisättyjen kommenttien perusteella.