PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tardis


Swanfoth
15.05.08, 03:34
Kun lähteissä tulee seinä vastaan, niin usein tulee mieleen lähteä paikan päälle kysymään asianosaisilta itseltään Tardis-aikakoneen http://fi.wikipedia.org/wiki/Tardis tai vastaavan avulla. Tämä voisi aiheuttaa uusia ongelmia, joista selviämisstrategioita olisi kiintoisaa kartoittaa. :cool:

Miten saavuttaa paikallisten asukkaiden luottamus, jotta ei heti joudu raahattavaksi noitana roviolle? Pitäisikö varustautua (väärennetyllä!) muuttokirjalla? Pitäisikö pyrkiä pukeutumaan huomaamattomasti aikakauden mukaan? Olisiko syytä pitää matalaa profiilia eikä esiintyä besserwisserinä? Suuttuuko kirkkoherra, jos huomauttaa rippikirjan puutteellisista merkinnöistä? Entä jos on olevinaan piispan lähettämä tarkastaja? Puhekin voi olla käsittämätöntä, koska monia nykysanoja ei ollut vielä käytössä. Mistä saa ravintoa ja yösijan, jos joutuu viipymään muutaman päivän? Mitä varusteita tarvitsee mukaan vessapaperin lisäksi? Millä maksaa palveluksista? Kannattaako viedä lahjuksiksi nykyajan tuliaisia? Tulkitaanko ne noituudeksi? Lähikaupan kertakäyttöinen muovipakkaus olisi varmaankin heille maailman kahdeksas ihme!? Toisaalta arkeologeille riittäisi sitten ihmettelemistä yli 200 vuotta vanhoista muoviesineistä...

Tämä on siis kutsu fiktiiviseen faktapohjaiseen pohdintaan esiintulevista ongelmista ja niiden ratkaisuista. Ehkä joku Spielberg sitten myöhemmin tekee aiheesta elokuvan... ;)

Seppo Niinioja
15.05.08, 07:55
Enpä lähtenyt Tardis-matkalle. Ehkä kovastikin hauska juttu.

Tuosta tuli mieleen roolipelit, joita meidänkin nuorisomme harrasti ja tyttärenpoika taitaa juuri olla tulossa parhaaseen ikään tässä suhteessa. Tuollainen eläytyminen yhdessä vanhoihin tapahtumiin todellisten esi-isien rooleissa saattaisi tuottaa uusia oivalluksia ja ratkaisuja.

Yksi hyvä syy toivoa, että taivas on olemassa ja että kaikki sinne pääsevät, niin kuin tämä yksi harhaoppinen(?) pappi kirjoittaa, on minusta se että siellähän sitä voisi nämä ratkaisemattomat arvoitukset selvittää, ainakin suurelta osin. Voi tietty olla että aviottoman lapsen äiti ei sielläkään kertoisi isän nimeä... Ehkäpä voi korkeammilta henkiolennoilta kysyä, jos heillä on täydellinen väestökirjanpito.

Täydellä kunnioituksella itse kunkin uskontoa ja mahdollista uskoa kohtaan,
Seppo Niinioja