PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Jämsä|Maria Elisabeth (Maija Liisa) Matintytär s. 20.1.1818 Jämsä


blue-eyed
06.05.08, 11:54
Etsin vanhempia otsikossa mainitulle Maija Liisalle, joka on yksi mieheni esiäideistä.

Maija Liisa Matintytär on kuollut 3.8.1897 Jämsässä, vihitty Jämsässä 9.9.1839 renki Gustaf Davidssonin (Kustaa Taavetinpoika) kanssa. Vihittäessä Maija Liisa oli piikana Toivilankylän Ristivehmaisisissa ja Kustaa renkinä Hinkalan Hakamäessä.

Kustaa on syntynyt 1.11.1818 Jämsässä Jokioisten Pakomäen torpassa ja kuollut 1.7.1868 samassa paikassa.

Maija Liisalla ja Kustaalla on kuusi lasta.

Tiedot olen saanut vuosia sitten Jämsän kirkkoherranvirastosta, mutta vasta nyt "heräsin" etsimään Maija Liisan esipolvia.

Jos joku niistä jotakin tietää, otan kiitollisena tiedot vastaan, koska Hiskistä en Maria Elisabet Matintyttären syntymää löydä eikä Jämsän rippikirjoja näytä vielä olevan digiarkistossakaan.

:):):)

Swanfoth
07.05.08, 11:31
Jämsän kirkonkirjat 1800-luvun puolivälissä on kamalaa sotkua ja sen läpieläneellä monen henkilötiedot ovat vääristyneet. Jämsän srkn virkailijatkin kieltäytyvät tekemästä tutkimuksia tuolta ajalta, "koska eivät rupea arvailemaan" ja kehottavat vain kääntymään maakunta-arkiston puoleen... Eli kannattaa tarkistaa syntymäaika ym varhaisemmalta ajalta. Maakunta-arkiston ja Jämsän srkn kellarin mikrokortit alkavat 1830-luvulta, josta voisi jo löytyä parempaa tietoa.
SSHYn skannauksia odotellessa...

blue-eyed
07.05.08, 13:22
Kiitoksia lohduttavasta vastauksestasi. ilmankos tätä Mariaa ja paria muutakaan ei löydy edes mormoonien tietokannasta niillä päivämäärillä, jotka minulla ovat.