PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Luokkanen / Loukkanen | Ylikiiminki, Maria Matintytär Luokkanen


juhasaarela
30.04.08, 12:50
Keitä ovat Maria Matintytär Luokkasen tai Loukkasen vanhemmat?

Maria Matintytär Loukanen menee 6.5.1750 naimisiin Pekka Matinpoika Kääriän kanssa Ylikiimingissä. Lapsia siunaantuu tavallista tahtia ja vuonna 1766 Marialle mainitaan sukunimi Luokkanen.

Rippikirjoissa hänelle on merkitty syntymäajaksi 3.1730 tai 8.1730.
Rippikirjat eivät anna viitettä mistä Maria tulee. Vaikka yleinen tapa oli, että vihitään morsiamen kotiseurakunnassa en löytänyt sopivaa Mariaa häviämään Ylikiimingin rippikirjoista. Ylikiiminki on kuitenkin sulhasen kotiseurakunta joten se selittäisi vihkimisen siellä.

Haku Hiskistä antoi lähimmäksi arvaukseksi Sievistä olevan tytön. Sievin rippikirjat ovat väliajalta vajaat joten varmasti sitä Mariaa en ole voinut sulkea pois mutta pidän kovin epätodennäköisenä pitkän matkan takia.

Seuraava yritys liittyi lasten kummien selvittämiseen mutta ei tärpännyt. Olivat lähitalojen asukkaita.

Arvaukseni on että Maria on jonkun Ylikiimingin tai Pudasjärven Matin tytär. Matti käyttää talon nimeä vaikka hänellä on savolainen sukunimikin joka on säilynyt tyttärellä.

Eli onko kellään tietoa mistä Maria on kotoisin tai missä talossa asui Loukkanen/Luokkanen sukunimellä väkeä? Tai uutta ideaa miten lähestyä ongelmaa?

Juha M Saarela