PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Aviopari Isak Tennberg ja Gustava Friberg


Henrik
12.12.13, 11:17
Vuonna 1818 helmikuussa aviopari Isac Tennberg ja Gustava Friberg tulevat Tammisaareen. Muuttomerkinnän mukaan he tulivat Revallista. Mitään muuta tietoa heidän kohdallaan ei ollut, ei esim. syntymäaika.
Tammisaaren rippikirjaan Gustavan kohdalla on merkitty syntymävuodeksi 1776 ja -paikaksi Karjaa.

Vuonna 1822 he sitten muuttavat Tenholaan Hellsbyhyn. Muuttomerkinnöissä on em. syntymätiedot Gustavasta, muttei mitään Isakista. Tenholan rippikirjassa ilmestyy sitten syntymätieto Isakille, eli 3.2.1785 Tenhola. HisKistä ei löydy sopivaa kandidaattia. Oletan että pappi on merkinnyt syntymäpaikaksi Tenhola, koska Tenholassa on sieltä kotoisin oleva Tennberg-suku. Olen selvittänyt tätä sukua, isoäitini oli Tennberg.

Yksi suvun haaroista johtaa Tammisaareen 1700-luvun alkupuoliskolla, kun n. 1755 kuollut Henrik Tennberg oli siellä porvarina. Hänellä oli kaksi poikaa, Fredrik (s.1742) ja Johan (s.1746). Johanin viimeisen löydetyn rippikirja merkinnän kohdalla vuonna 1770 lukee:

"Vistas i utriket för begångit stöld, tillika med sin bror Fredrik"

Joten:
Miten voisi selvittää onko Isak jommankumman veljen poika (ajallisesti voisi olla) ja oletuksena että veljekset olisivat oleskelleet Baltiassa?
Voiko Gustavan tietojen perusteella päästä kiinni Isakiin?

Henrik