PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vuoden sukukirjan 2012 tekijä kirjailijatapaamisessa


Kirjastonhoitaja
11.12.13, 16:53
Torstaina 12.12. klo 15–16 Vuoden sukukirjan 2012 tekijä Leena Kekkonen tulee Seuran kirjastoon (Liisankatu 16 A, Helsinki) kertomaan kirjastaan Omenoita oksat täynnä. Tietoja ja tarinoita Anna Maria Eliaantyttärestä, hänen pojastaan Jussilan Aatamista ja heidän jälkeläisistään.

Raadin lausunnosta:

"Kirja kertoo piika Anna Maria Eliaantyttären Heinolassa syntyneen aviottoman pojan, Adam Lindroosin jälkipolvien tarinan. Runsas kuvitus ja suvun jäsenten muistelmat elävöittävät tarinaa. Laajaan lähdeaineistoon ja suvun taltioituun muistitietoon perustuva teos on edustava, viimeistelty ja kauniisti taitettu lukukokemus. Kirjan erityisenä ansiona on luettavuus: taitava kerronta vie lukijan mukaan ja pitää mielenkiinnon yllä alusta loppuun. Laadukkaan sukukirjan tavoin teos on täynnä henkilöitä, ei pelkkiä nimiä. Kirja on raadin mielestä hyvä esimerkki siitä, ettei sukutaulujen tarvitse näyttää aina samanlaisilta. Kokonaan tekstimuotoisissa sukutauluissa tuodaan sekä suvun miehet että naiset tasapuolisesti esille."

Kirjasto on avoinna klo 12–16, tilaisuus on lukusalissa, joka on siis viimeisen aukiolotunnin ajan kirjailijatapaamisen käytössä.

Glögitarjoilu! Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!