PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sähköpostiongelma ?


Heikki Koskela
13.04.08, 20:20
Yritin lähettää sukututkimustietoja eräälle henkilölle, joka olisi välittänyt ne sitten Amerikkaan. Mukana oli liitetiedostoja. Teksti oli mennyt perille, mutta liittet putosivat pois. Nyt tuo mokoma postilähetys makaa "Lähtevien" kansiossa eikä salli muitakaan posteja lähettää. Olen jokseenkin taitamaton korjaamaan asiaa. Osaan kyllä kuoria perunoita ja keittää vettä polttamatta sitä pohjaan. Mutta miten voin tyhjätä lähtevät-kansion, jotta pääsen lähettämään muita posteja :confused:. Käytän Windows Mail-ohjelmaa.

Matti Lund
13.04.08, 22:33
Hei

Lähdetään helpoimmasta päästä, eli että syy olisi paikallinen (ei palveluntarjoajapohjainen, palvelinpohjainen).

Voi olla, että liitteiden koko ylittää lähetyspaketin enimmäiskoon. Tästä tietysti tulee ilmoitus ja kuitattava valintalaatikko varoituksen vastaanottamisen varmistamiseksi, mutta olet saattanut painaa huomaamattasi OK -painiketta vastaavaa näppäintä, askelpalautinta, jolloin et olisi joutunut noteeraamaan ilmoitusta ja ongelma olisi lipunut ohi silmien?

Voit testata, yrittämällä lähettää viestipaketin uudestaan eteenpäin ja seuraamalla onnistuneisuutta. Jos saat ilmoituksen koosta, Sinun pitää lähettää pienempinä paloina. Ongelma voi tulla tällöin eteen siitä, että pakettia ei pysty helposti pienentämään (esim suurensuuri pdf - tai *.doc -tiedosto, josta pienentämällä esitys menee piloille).

Jos et pääse em testiin, Sinulla saattaa olla paikallinen resurssiongelma, joka voi ratketa lopettamalla muut avoimet ohjelmat. Usein sähköpostisovelluksen resurssiongelma on kuitenkin takertunut ja vaatii vapautuakseen työaseman buutin. MS:n postiasiakaspää on suht herkkä sellaisille resurssipulmille, vaikka työasema olisi sangen tehokaskin. Myös tietoliikenteen häiriöt, tiheine aikakatkaisuineen, saattavat kiikastaa suuren tiedoston lähettämisessä.

terv Matti Lund

Heikki Koskela
14.04.08, 07:19
Olen aiemmin lähettänyt huomattavasti laajempia liitteitä ilman ongelmia. Virustorjunta on kunnossa ja konekin on suhteellisen tuore. En vain saa tyhjennettyä "Lähtevät"-kansiota mitenkään. Kun yritän lähettää postin, kone ilmoittaa: "Viestiä ei voi lähettää. Tapahtui virhe." Kun yritän poistaa viestiä, kone vastaa samalla tavalla tai: "Viestin poisto epäonnistunut." Minun puolestani se voi olla siinä vaikka maailman tappiin saakka, mutta se estää muiden viestien lähettämisen.

Heikki Koskela
14.04.08, 12:17
Sähköpostiongelma on poistunut 10:llä eurolla paikallisessa dataliikkeessä.:) Hyvää päivänjatkoa!

Matti Lund
14.04.08, 13:07
Hei

Hyvä jos piinasi on tältä erää päättynyt.

Vaikea päätellä tästä, onko asia hoidettu administroinnilla vai jippoilulla, helpparilla joka tapauksessa.

Voi ehkäpä olla, että postiliittymäsi suojauksia kuitenkin olisi asetettu palvelimelta (, hankkimasi paketin ehtojen mukaisesti), etkä voisi näitä suojauksia kiertää.

Toivotaan, että tilanne ei toistu (ja ettei sen laukaiseminen olisi kiinni administroinnista), jotta Sinulle ei tule 10 euron maksuautomaattia.

terv Matti Lund

Heikki Koskela
14.04.08, 15:04
Uskon, että ongelma on poistunut. Korjausohjelman ajoi läpi eräs valtakunnallinen tietojärjestelmiä rakentava yhtiö. Pelkäsin vain, että hinta nousee hyvin korkealle. Näin ei käynyt.

Terveisin Heikki