PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Fösamlingsbyten


Blondie992
13.04.08, 10:51
Jag undrar hur jag skall gå till väga när jag söker efter släkt men när församlingen tidigare hörde till en Esbo och efter det blev egen. Men under denna ändring så försvann en hel del information och barn och föräldrar. Man hittar inte någon information i Esbo utan bara att de har överflyttats till Grankulla försämling och i Grankulla så hittar man inget alls.
Nu behöver jag lite råd i ärendet. Och jag tackar på förhand.

Många regninga häslningar från Åland;)

Seppo Niinioja
13.04.08, 11:32
Hej!

Vilken tidsperiod är det fråga om? Enligt min uppslagsbok hörde Grankulla ännu 1969 till Esbo ev.lut. församling.

Hittade den följande texten på finska, men tyvärr inte på svenska på www.kauniainen.fi (http://www.kauniainen.fi) :

Seurakuntien toiminta
Kauniaisissa on kolme seurakuntaa, Kauniaisten suomalainen seurakunta, Grankulla svenska församling ja Metodistförsamlingen, joilla kullakin on omaa vanhuksille suunnattua toimintaa.

Det finns alltså för nuvarande tre församlingar i Grankulla: Finska och svenska ev.lut. församlingarna och den svenska Metodistförsamlingen. Kunde det vara möjligt att dina släktingar bytte till Metodistförsamlingen? Jag hittade nyss ett fall, där en svenskspråkig familj i Dalsbruk i Dragsvik blev medlemmar i Dragsvik metodistförsamling. Finska församlingen i Grankulla kan man väl utesluta?

mvh
Seppo Niinioja

Blondie992
13.04.08, 13:11
Det är just år 1969 då Grankulla blev eget från Esbo som många uppgifter saknas.
För att min syster blev flyttad från Esbo till Pargas fast hon bodde med oss i Grankulla och och mina övriga syskons uppgifter hittas inte alls. Detta bara för att ta som exepel, men jag söker efter andra levande personer och jag vet att de bodde då i Grankulla och flyttade från Grani först år 1980. Och det är deras födelseuppgifter jag söker, men jag får fortsätta för det är fråga om Ev. Lutherska som har dessa problem.

Seppo Niinioja
13.04.08, 17:17
Som en gissning kunde felen eventuellt bero på det, att övergången till det nuvarande adb-baserade befolkningdatasystemet (tidigare kallat befolkningregistret) skedde år 1971. Inmatningen av data från kyrkoböckerna tog några år innan dess och Grankulla församlingar grundades ju samtidigt. Jag har läst om en dam, som fick ett intyg från magistraten, enligt vilket hon skulle ha varit ett oäkta barn. Det berodde på, att hennes far hade dött innan befolkningsdatasystemet införande och blivit utlämnad från registret, men i kyrkoböckerna fanns han naturligtvis kvar.

Se närmare
http://www.vaestorekisterikeskus.fi/vrk/home.nsf/www/befolkningsdatasystemet (http://www.vaestorekisterikeskus.fi/vrk/home.nsf/www/befolkningsdatasystemet) och
magistraterna, http://www.maistraatti.fi/se/maistraatit.html (http://www.maistraatti.fi/se/maistraatit.html) .

Man kan beställa ämbetsbetygliknande intyg från magistraterna.

Från adresstjänsten per telefon 0600 0 1001 på svenska kl. 8-16.15 eller per e-post http://192.49.222.187/osoitepalvelu/sve/index.asp (http://192.49.222.187/osoitepalvelu/sve/index.asp) får man även en avlidne persons sista address och dödsdag.

Mvh.
Seppo Niinioja