PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : DNA-testit tarjouksessa


mikalaari
10.07.13, 10:54
Family Tree DNA[1] on laittanut DNA-testit alennusmyyntiin. Tarjous on voimassa heinäkuun 26. päivään asti, eli siihen mennessä tehdyille tilauksille.

Esimerkiksi autosomaalista DNA:ta analysoivan Family Finderin hinta on pudotettu 289 dollarista 99 dollariin eli noin 75 euroon. Lisäksi pitää maksaa noin 5 euroa testipaketin lähetyskuluja. Tällä testillä voi saada selville lähisukulaisia aina noin 6. sukupolveen asti.[2] Vilkaisin vertailua muihin vastaaviin testeihin, ja huomasin että 23andme tarjoaa sitä samaan 99 dollarin hintaan, muta postikulut ovat näyttävät olevan paljon suuremmat.[3]

Testituloksia vertaillaan toisiinsa, ja kaikilla toimijoilla on oma tietokantansa. Tulokset voi myöhemmin siirtää maksua vastaan toisiin tietokantoihin (ainakin 23andme:n tulokset FTDNA:lle) tai joihinkin ilmaisiin kolmansien osapuolien tietokantoihin.[4]

Hauskaa kesätestailua kaikille kiinnostuneille! (Itse olen jo maksanut testin useammalle henkilölle moninkertaiseen hintaan. :mad:) En muuten työskentele kenellekään tässä viestissä mainitulle taholle. :)

[1] http://www.familytreedna.com/
[2] http://www.isogg.org/wiki/Family_Finder
[3] http://www.isogg.org/wiki/Autosomal_DNA_testing_comparison_chart
[4] http://www.gedmatch.com/

Lauri Hirvonen
10.09.13, 09:51
Family Tree DNA[1] on laittanut DNA-testit alennusmyyntiin. Tarjous on voimassa heinäkuun 26. päivään asti, eli siihen mennessä tehdyille tilauksille.



Olin tehnyt itsestäni FTDNA:ssa isä- ja äitilinjan DNA-analyysit. En löytänyt niiden avulla "uusia" sukulaisia. Siksi tartuin tähän FF -tarjoukseen (joka tehtiin heillä jo olevista näytteistäni) ja tulokset tulivat kuukausi sitten.

Sen avulla minulle löytyi FTDNA:n tietokannoista kaikkiaan yli 600 henkilöä, jotka heidän mukaan ovat minun etä-serkkuja. Tässä niitä nyt selvitellään, mutta vielä en ole löytänyt niiden joukosta henkilöitä, jotka ovat minun perinteisesti kerätyssä sukupuussa. Tämä voi johtua siitä, että Suomesta on vasta yli 3000 henkilöä teettänyt itsestään DNA testit, jotka jakavat tietojaan toisille FTDNA-testatuille. Kaikkiaan FTDNA-rekisterissä on reippaasti yli 500.000 henkilön DNA-tiedot. Löytyneistä etä-serkuista yllättävän moni on USA:sta ja Kanadasta. Tämä kertoo siitä, että suomalaisia on aikanaan muuttanut pohjois ameriikkaan siirtolaisina. Kun USA:ssa nämä DNA testit ovat jo yleisiä, niin sieltä löytyy näitä etä-serkkuja.