PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Talvisodassa kadonnut tyttö?


Timo S Laakso
12.06.13, 19:14
Arvoisat. Etsin kadonneita sukulaisia Suomesta ja ent Neuvostoliitosta, ja kirjoitan nyt yhden kiintoisan viestin, jolla ei välttämättä ole todellisuuspohjaa, mutta ehkä joku voisi löytää yhtymäkohtia faktan kanssa. Talvisodassa katosi muutamia suomalaisia siviilejä, joiden kohtaloa ei ole voitu selvittää. Kattavaa luetteloa viranomaiset eivät jostakin syystä ole tehneet. Olen saanut tietää, että Ukrainassa asuu muuan eräs Anna. Jätän sukunimen kertomatta, koska se ei ole tässä tarinassa mitenkään oleellista. Anna on pitänyt isänään Luka Safranovitsh Matsuljak -nimistä ukrainalaista, joka ennen kuolemaansa kertoi totuuden Annan syntyperästä. Luka oli tuonut noin kolmevuotiaan suomalaisen orpolapsen talvisodasta ja ottanut tämän kasvatikseen. Miten Luka oli Annan löytänyt, ei ole tiedossa. Anna kertoi epäilleensä jo aikaisemmin jotakin outoa syntyperässään. On hämäriä muistikuvia, että hän olisi ollut aikaisemmalta nimeltään Anna Maria, ja että häntä olisi lapsuudessa, siis Neuvostoliitossa,kutsuttu leikillisesti "suomalaiseksi". Anna ei muista oikeita sukulaisiaan, mutta muistaa varhaislapsuudestaan samettimekon ja punaiset kiiltonahkakengät.

Jospa jollakin olisi lisätietoja tästä. Saa ottaa yhteyttä privanakin (www.finnpoisk.fi (http://www.facebook.com/l/zAQFDW9qoAQFlDmJveERN6rx-gV194CNUc3mqucQz-eiOAw/www.finnpoisk.fi)).Timo Laakso

tkukkonen
12.06.13, 19:49
Tuon naisihmisen kannattaisi mielestäni teettää hyvä DNA-tutkimus, sitten olisi pyrittävä vertailemaan tuloksia kadonneitten Anna Marioiden sukulaisten kanssa.

Irja Paredes
13.06.13, 16:49
Ensimmäisenä tulee mieleen Raatteentien suurtaistelu v 1940 jolloin vastassa oli Puna-armeijan 44. Divisioona. Koko Divisioonahan koostui Ukrainan pojista, joille kyllä tuli liki täystuho.
Veteraaneilla ja Lotilla on paljon mystisiä tarinoita tiedossa, jos vain avautuvat.

Maryann
14.06.13, 22:04
Hei, ei tapauksessa taida olla muita mahdollisuuksia kuin dna tutkimus tai että joku tunnistaisi kertomuksen. Muistan naapurinmummon kertoneen myös joskus kun talvisodassa joutuivat evakkoon viipurista ja hänen äidillään oli hänen sisar, pieni vauva kapalossa mukana. Pitkään tarpoivat kunnes jossakin vaiheessa äiti huomasi että kapalo oli tyhjä, lapsi oli tippunut matkalla johonkin. Oli liian myöhäistä palata enää etsimään lasta. Tässäkin tapauksessa voisi olla sattunut niin että joku oli löytänyt vauvan maasta ja pelastanut tai sitten lapsi menehtyi kylmässä.

tkukkonen
15.06.13, 06:49
En pidä oikein luultavana, että rajaseudun lapsella olisi ollut kiiltonahkakenkiä. Jospa uudet vanhemmat ostivat ne? Se, että lapsi tuli talvisodasta, ei merkitse, että hänet tuotiin Suomen puolelta.

Sallan suunnalla oli ukrainalaisia rykmenttejä, joille kävi sodassa 1939-1840 enimmäkseen hyvin huonosti. Mahdollisesti joku sodasta selvinnyt otti venäläisestä lastenkodista siellä olevan suomalaiseksi kutsutun lapsen, jonka vanhemmat olivat Suomesta rajan yli pulavuosina loikanneita. Heistä monia teloitettiin poliittisista syistä, etenkin 1937 aikoihin. Se yksistään on voinut tehdä lapsesta orvon.