PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukuseuralle verotuksessa yleishyödyllisyys-status


M.Sjostrom
06.05.13, 15:37
Kopioin tänne erään kommentin jonka hiljattain kirjoitin neuvoakseni erästä.
Eli:

Ei verottajan sovellettavana olevan yleishyödyllisyyslainsäädännön pidä antaa muodostua ongelmaksi. Sukuseuroillehan siellä on tietoni mukaan haittana vain se ehto, kohdistuuko toiminta rajatulle henkilöpiirille vai periaatteessa kaikille avoimesti.

Niinpä sukuseuran halutessa yleishyödylliseksi, minun tietoni mukaan tähän riittää muotoilla seuran tarkoitus sääntöihin tietyn suvun sukuperinteen edistämiseksi/ tunnetuksi tekemiseksi.... JA sääntöihin jäsenyyden edellytykseksi ei tiettyä jälkeläisyyttä, vaan se että haluaa edistää/kannattaa kyseistä tiettyä sukuperinnettä (jne) ja että seuran hallitus hyväksyy jäseneksi.


Lopputulos on käytännössä pitkälti sama kuin jos seura säännöissään typerästi rajaa jäsenkelpoisuuden tiettyyn jälkeläisyyteen ja toiminnan tarkoituksen kohdistumaan vain näihin jälkeläisiin. Tässä tapauksessa ei sitten kelpaa yleishyödylliseksi - eikä minun mielestäni tarvitse kelvatakaan.


On nimittäin aivan tervettä mielestäni että sukuseura pyrkisi toimimaan myös oman sukupiirinsä ulkopuolelle päin. Vaikkapa tekemällä sukua ja sen perinnettä tunnetuksi....