PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Snellmanien uusi sukukirja ilmestynyt


Pertti Laiho
25.04.13, 12:11
Snellman-suvun uudessa sukukirjassa ovat mukana myös naissukuhaarat

Sukukirja SNELLMAN-SUKU - Olof Jönsson Snellmanin jälkeläiset on valmistunut. Pohjalainen Snellman-suku on Suomen merkittävimpiä ja laajimpia sivistyssukuja. Nyt ilmestyneessä kirjassa suvun kantaisän, monitoimimies (räätäli, kauppias, raatimies, pormestari) Olof Jönsson Snellmanin jälkeläiset on kartoitettu tarkemmin ja myös kaikki naispuolisten sukuhaarojen jälkeläiset on pyritty saamaan mukaan. Kirjassa on suvun jäsenistä ja heidän puolisoistaan pienoiselämänkerrat, sisältäen oppiarvot, ammatit ja arvonimet aika- ja paikkatietoineen. Näin kirja ilmentää Snellman-suvun monipuolista vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan.

Olof Jönsson Snellmanin jälkeläisistä Suomi-kuvaa ovat olleet omalta osaltaan muokkaamassa mm. kansallisfilosofimme J.V. Snellman, presidentti K.J. Ståhlberg, kirjailija Juhani Aho, KHO:n presidentti Urho Joonas Castrén, professori Paavo Virkkunen, pääjohtaja Matti Virkkunen, pääjohtaja Juho Hämäläinen, toimitusjohtaja Pekka Herlin, puhemies Paavo Lipponen, ministeri Alexander Stubb, päätoimittaja Janne Virkkunen, kilpa-autoilija Heikki Kovalainen, toimittaja Baba Lybeck.

Kirjaan on koottu 3257 perhetauluksi Snellman-suvun jäsenet ja heidän puolisonsa vanhempineen, yhteensä n. 17 000 henkilöä. Kirjan nimihakemistosta henkilöt ovat haettavissa kaikilla elämänsä aikana käyttämillään sukunimillä. Kirjaa elävöittää 124 valokuvaa.

Kirjan toimittaja on telealan johtotehtävissä elämäntyönsä tehnyt viestintäneuvos Pertti Laiho. Hän on eläkeläisharrastuksena ja aivojumppana, insinöörin sitkeydellä, lähes 8 vuoden aikana koonnut snellmanilaisten tiedot kirjaksi. Apuna ja suvun asiantuntijana on ollut valtio-opin emeritus professori Martti Noponen ja joukko sukuyhdistyksen aktiiveja. ”Suosittelen sukututkimusta mielenkiintoisena harrastuksena niin nuorille kuin juuri eläkkeelle siirtyville”, toteaa hankkeesta vastannut Pertti Laiho. ”Nuoria kaivattaisiin kehittämään sukututkimukseen liittyvää tietotekniikkaa. Haasteena vaikka suvun tarinan muokkaaminen uudeksi roolipeliksi.”, Laiho jatkaa.

Kirjan tutkimus- ja toimitustyössä on pyritty taloudellisuuteen, koko toimitustyö on tehty talkootyönä. Ulkopuolisten palvelujen käytöllä pyrittiin säilyttämään kirjan laadukkuus niin luettavuuden kuin käytettävyydenkin suhteen. Ulkoasun on suunnitellut Kari Castrén. Yhdessä kirjapaino Alduksen kanssa kirja on toteutettu hiilineutraalina painotuotteena.

SNELLMAN-SUKU - Olof Jönsson Snellmanin jälkeläiset
Pertti Laiho (toim.) ja Martti Noponen, 1264 sivua
Kust. Snellmanien Sukuyhdistys ry, Helsinki 2013, Paino Aldus Oy, Lahti
ISBN 978-952-93-1535-2
Hinta 95€+postikulut; tilaukset*snellmansuku.fi
Lisätietoja:
Snellmanien Sukuyhdistyksen puheenjohtaja Helmi Leinonen, puh. 050 3558920, helmi.leinonen*kolumbus.fi
Sukukirjan toimittaja Pertti Laiho, puh. 050 61900, sukututkimus*snellmansuku.fi

Snellmanien Sukuyhdistys ry on vuonna 1959 perustettu sukuyhdistys, joka on yli 53 vuoden ajan toiminut yhdistävänä lenkkinä kaikille Olof Jönsson Snellmanin jälkeläisille, heidän perheenjäsenilleen ja suvusta kiinostuneille. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki, mutta jäseniä löytyy ympäri koko Suomea, sekä myös ulkomailta. Yhdistykseen kuuluu runsaat 300 jäsentä. www.snellmansuku.fi.