PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tunnista kohde saaristosta


Lars Henriksson
23.03.08, 10:11
Isoisäni Artur Henrikssonin 1910 ja 1920-luvulla ottamien kuvien alkuperän selvittäminen etenee hyvin. Liittenä kolme kuvaa, jotka vaikuttavat otetun saman purjehdusmatkan yhteydessä 1920-luvun puolivälissä. Arvelin aluksi, että kuva miehistä kivetyksellä olisi otettu Ullanlinnanmäellä Helsingissä, mutta ilmeni, että kuva ei ole sieltä. Kyseessä lienee taas jokin paikka Helsingistä länteen.

KimmoK2
05.04.08, 10:51
Terve,
en tunnista miehiä, mutta se ei kai ole tässä oleellista. Koska paikalla on ollut ainakin neljä henkeä ts. kuvan miehet ja kuvan ottaja, vene ei ole voinut olla aivan pieni, lienee sama, joka näkyy kolmannessa kuvassa taustalla.
Paikan löytämiseksi mielenkiintoisin kuva on keskimmäinen. Aika raju yläperspektiivi paljastaa, että kuvan ottajan on täytynyt päästä jonnekin varsin korkealle kuvaa ottamaan. Miehet ovat kuitenkin hyvin lähellä ko. ottopaikkaa, jonka vieressä kulkee lisäksi hoidettu tie. Purjehdusretkeln yhteydessä tällainen paikka voisi olla luontevasti majakka. Etsisin ko. paikaksi siksi puolen päivän purjehdusmatkan päässä Helsingistä sijaitsevaa majakkaa (voi tietysti olla muukin torni). Keskimmäisestä kuvasta voi mielestäni lisäksi päätellä, että koska varjot ovat lyhyitä, ottohetki on keskipäivää, aurinko siis etelässä ja hiekkatie on siten rakennuksen pohjoispuolella.

Terv. Kimmo Kiimalainen

Tomaatti
12.09.08, 19:43
:confused: Tuli sellainen tunnelma viimeistä kuvaa katsellessa kuin miehet seisoisivat
Naantalin rannalla.

Essimi
17.10.08, 18:12
Entäs ihan Suomenlinna? Kahdeksankulmainen tykinlavetti ensimmäisessä kuvassa? Miltähän Suomenlinnassa näytti 1920-luvulla?

Korpikari
25.12.08, 12:06
Kokeilkaapa hakea kuvia Suursaaresta ja verratkaa niitä noihin kuviin.
Epäilen, että ainakin oikeanpuoleinen on otettu Suursaaren sataman kaijalta.