PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kiitos Kyydistä


berg
19.03.08, 14:44
Kyyti tuntui hieman "kylmältä" mutta retki oli opettavainen.
Opin ymmärtämään, että sukututkija en ole eikä minusta taida koskaan tullakaan, ei edes puhdasveristä harrastelijaa.
Olen vain kevyimmän sarjan sukutarinoiden, -tietojen ja -legendojen keräilijä joka on (kai puoliksi tahallaan)
eksynyt oikeiden tutkijoiden "hiekkalaatikolle" sotkemaan ympyröitä.
Täysverisistä tutkijoista minuun ei jäänyt hajuakaan, mutta jäipä toisaalta mieltäni askarruttamaan monia mielenkiintoisia kysymyksiä mm.:
Pitääkö/saako sukututkija tehdä tulkintoja?
Voiko olla niin, että vain isälinjaa kannattaa tutkia?
Quo Vadis DNA?
Tahallisten kijoitusvirheiden hyväksikäyttö???Vaihdan nyt ainakin joksikin aikaa hiekkalaatikkoa kun sai kutsun "läntisen konferenssin joukkueelta"

Johan ja Tefu jäivät apua vaille mutta sainpa aivan korvaamatonta apua Bergien etsinnässä ja valtavan määrän tietoja heistä, kiitos kaikille avusta.

IN RIPPIKIRJA PATRILINEAL VERITAS???

bernhard
19.03.08, 21:29
Onko taas oltu liian totisia ja vedetty herneitä nenään.Tuntematta asiaa voin vain todeta taas muutamaan vuoden poissaolon jälkeen... Voi immeiset ei
pie ottoo liian vakavasti kivaa harrastusta. Kaikkkkkkkien kukkien pittäis antöö kukkia... Kaikkien pitäs ymmärrystä harrastaa ja suhteuttaaa asioita.
Ymmärrän myöskin harrastelijana enemmän asioihin perehtyneitä ja enemmän
vakavahenkisesti asioita ymmärtäviä immeisiä.Jotta tälle FOORUMILLE saadaan lisää käyttäjiä ja kävijöitä (täällä ei saisi hirveesti riijellä)

Terveisin Benkku:rolleyes:

berg
19.03.08, 22:04
...herneitä nenään... Voi immeiset ei
pie ottoo liian vakavasti kivaa harrastusta. Kaikkkkkkkien kukkien pittäis antöö kukkia... (täällä ei saisi hirveesti riijellä)
Terveisin Benkku:rolleyes:

Herneet kyllä meni vatsaan jonne ne mielestäni kuuluvatkin.
Palautteni annoin kiitollisena avusta — ehkä havaitsemasi kriittysyys palautteessani on ammattitautini niiltä ajoilta kun vielä olin työelämän palveluksessa (uskon aidon kritiikin kehittävään vaikutukseen).

Kuten sanoin olen lähdössä kutsuttuna länteen joksikin aikaa, siis ihan fyysisesti matkalle – tällä foorumilla kovaa kritiikkiä saaneiden amerikkalaisten – "sukututkijaserkkujen" hiekkallaitkolle.
Ensimmäinen sikäläinen hiekkalaatikkoni sijaitsee Russian River Walley:ssä.

Saatanpa syksyllä vielä palata sotkemaan kauniita ympyröitänne.
Ennen lähtöäni pyrin vielä vastaamaan kaikille kommentoineile.

Yritän olla enenpiä provosoimatta
Kaunista kevättä toivottaen

Sami Lehtonen
19.03.08, 22:20
Pitääkö/saako sukututkija tehdä tulkintoja?
Voiko olla niin, että vain isälinjaa kannattaa tutkia?
Quo Vadis DNA?
Tahallisten kijoitusvirheiden hyväksikäyttö???Vaihdan nyt ainakin joksikin aikaa hiekkalaatikkoa kun sai kutsun "läntisen konferenssin joukkueelta"

Tutkijan täytyy tehdä tulkintoja keräämänsä tiedon pohjalta. Mitäs tutkimusta se sellainen on, mihin vain kerätään dataa? Isälinjaa kannattaa tutkia siinä missä muitakin linjoja - jokaisella esi-isällä ja -äidillä on ollut yhtäläinen rooli meidän "luomisessamme". Kuinka kauas ajassa taas on mielekästä mennä, on toinen kysymys. DNA tulee sukututkimukseen - se on varma.

Muuten olen sitä mieltä, että kaikenlainen väärinkäyttö on pahasta.

berg
19.03.08, 22:34
Tutkijan täytyy tehdä tulkintoja keräämänsä tiedon pohjalta. Mitäs tutkimusta se sellainen on, mihin vain kerätään dataa? .

Tunnen hieman argeologiaa ja siellä esiintyvää erästä tutkijanäkemystä "tutkijan tehtävänä on tuottaa tietoja ja julkaista ne, tulkinta kuuluu muille". Siellä siis po. kysymykseni juuret.
En ole oikea henkilö vastaamaan kysymykseen mikä on "oikeaa" täysveristen tutkijoiden tekemää (suku)tutkimusta jossa ei kerätä "vain dataa".

Sen olen nyt oppinut, että en tunne kuuluvani sukututkijoiden joukkoon.

DNA on kohta R:llä, kuin raskaustestit tänään ja siten jokapojan ulottuvilla.
Kaunista kevättä sinullekin. Ehkä syksymmällä taas tavataan