PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Minne arkisto- ja nettivinkit?


Eppu K
10.03.08, 19:24
Mieleeni tuli, että arkistolähteitä ja nettisivustoja koskeville vihjeille ja uutisille voisi käyttää omaa alifoorumiaan. Koska alifoorumeja on jo aika lailla, niitä ei varmaankaan kannata lisätä. Mutta kaipaan jonkinlaista ohjetta siitä, mihin noita asioita käsitteleviä viestiketjuja voisi lisätä.

Mieleeni tulee: esim. sukuja, seurakuntia ja kyliä koskevat vinkit voisivat olla vastaavan alueen alifoorumilla. Toisaalta, koska "Apua / Hiski" ja "Hiski-keskustelu"-alifoorumeilla on samantapaisia uutisia, mm. uusista talletetuista tiedoista, ja siitä miten tietoa kätevimmin löytyy. voisiko sinne lisätä myös noita muita arkistolähteitä koskevia vinkkejä ja uutisia? Mielessäni ovat lähinnä SSHY:n digitaaliarkiston ja KA:n päivitykset ja nettipalvelut sekä vastaavat ruotsalaiset nettipalvelut. Toki heidän omilta sivuiltaan se paras tieto löytyy (hakemistot ja kuvatiedostot). Mutta niiden käyttöä koskevia kysymyksiä. kommentteja ja neuvontaa voi olla tarpeen kertoa myös Suku-Foorumilla. Esim: "Mistähän mahtaa löytyä HisKi-, kirkonkirja- ja henkikirjatietoa tietyn kylän asukkaista?" Mistä siis järjestyisi niille yhteinen säilytyspaikka?

Arkistoilta, museoilta yms. suoraan tulevat koulutus- ja vierailutiedot voisivat olla nykyiseen tyyliin "Muut yhteisöt"-alifoorumilla.