PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kyselytutkimus sukututkimusohjelmista


P. T. Kuusiluoma
26.02.08, 12:05
Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Liisa Kuparinen tekee pro gradu -tutkielmaansa sukututkimusohjelmista ja pyytää sukututkijoilta apua. Ohessa Kuparisen asiaa koskeva viesti. Toivon sukututkijoiden vastaavan kyselyyn sankoin joukoin, sillä se tuottaa kiinnostavaa tietoa sukututkimusohjelmien käytöstä.

Suomen Sukututkimusseura
P. T. Kuusiluoma
toiminnanjohtaja

**********

Pyydän ystävällisesti käyttämään muutaman minuutin aikaasi ja vastaamaan pro gradu -työhöni kuuluvaan sukututkimusohjelmien käyttöä koskevaan kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu osoitteessa https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?qid=2347.

Kyselyllä kerätään käyttökokemuksia sukututkimusohjelmista ja tietoa sukututkimusohjelmien valinnasta. Ensisijaisena kiinnostuksen kohteena on kysymys siitä, onko ohjelman käytettävyydellä ollut valintatilanteessa merkitystä. Lisäksi pyritään selvittämään käyttäjän sukututkimusohjelmissa kohtaamia käytettävyysongelmia. (Käytettävyysongelmasta on kyse esimerkiksi, kun ohjelma koetaan vaikeakäyttöiseksi tai kun siinä tapahtuu virhetilanteita.)

Kysely on osa Jyväskylän yliopiston Tietojenkäsittelytieteiden laitokselle toteutettavaa pro gradu -työtä käytettävyyden merkityksestä ohjelmiston valinnassa. Vastaajat voivat halutessaan osallistua myös sukututkimukseen liittyvän kirjan arvontaan. (Arvotaan Suomen Sukututkimusseuran kustantama, juuri julkaistu teos "Agthe-Achté-suku Saksassa, Baltiassa, Venäjällä ja Suomessa", kirjoittanut Eeva-Maija Achté.)

Kiitos ajastasi!

Siirry kyselyyn, osoite https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?qid=2347.

Tutkimuksen toteutus: Liisa Kuparinen, liisa.kuparinen*jyu.fi