PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tunnistatko talon ja tilan?


Lars Henriksson
04.02.08, 22:22
Tunnistatko tämän talon ja tilan? Valistuneen arvauksen perusteella se sijaitsee joko Bromarvissa tai Kemiössä. Kuvat ovat 1920-luvulta.

KimmoK2
13.03.08, 20:42
En valitettavasti tunnista. Mutta jos jaksat, tätä voisi selata: Loimaan Sarka-maatalousmuseon Sukutilat Webissä -tietokanta:

http://sukutilat.sarka.fi/

Terv. Kimmo

Tuulakki
16.03.08, 20:11
En tunne Kemiön seutua, mutta vinkki kiinnosti siinä määrin, että katsoin Kemiön talot lähes kaikki ko. sivustolta. Kemiön sivulla 1 on Rudån talo, jonka KIVIJALKA erehdyttävästi muistuttaa valokuvassasi olevaa. Jos voisit tarkistaa itse kirjasta, olisikohan päädyn kellarin ovi samalla kohdalla molemmissa tapauksissa? Talo on jotenkin samanhenkinen, savupiiput täsmäävät? Katto ja kuisti eivät kyllä täsmää, mutta niiden muotoa on usein muutettu, esim. jos on haluttu tehdä vinttihuoneita ja vaihtaa lahonnut kuisti uudenaikaisemmaksi.

Pahoittelen, jos salapoliisityöni johtaakin harhaan...Kiitos KimmoK2:lle uudesta tietolähteestä!

Lars Henriksson
19.03.08, 22:29
Tila löytyi sivustolla http://sukutilat.sarka.fi/ olevaa tietokantaa selailemalla. Kyseessä on Kopparö -niminen tila Skärlandet (Skåldö) -nimisellä saarella entisessa Tammisaaren maalaiskunnassa http://sukutilat.sarka.fi/isokuva.aspx?isokuvaid=6066.
Edelleen on epäselvää miksi kuvat ovat isoisäni kuva-albumissa. Ehkä sillekin löytyy aikanaan selitys.
Kiitos vihjeistä ja erityisesti Kimmolle tiedosta Suomen maatalousmuseon Sarkan - Sukutilat Webissä sivustosta, joka mahdollisti vastauksen löytymisen.

Juha
20.03.08, 08:09
Kiitos omasta puolestani - minulta löytyy muutamia Kopparön isäntiä ja emäntiä. Täytyy kurkata mitä Sukutilat tietää itse talosta kertoa!


Juha

Lars Henriksson
24.03.08, 17:57
Liitteenä oleva kuva 1920-luvun puolivälistä on ilmeisimmin otettu kyseisellä Kopparön tilalla vanhemman päärakennuksen edessä. Nainen kuvassa on arvattavasti tilan työväkeä sillä hän ei mielestäni ole tilan emännän Hulda Forsblomin näköinen (vrt. http://sukutilat.sarka.fi/). Nainen on uskoakseni ratkaisu sille miksi kuvia tilasta on isoisäni kuva-albumissa. Olen kiitollinen jos joku sattuu tunnistamaan naisen.