PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vanhojen valokuvien tallenus


pietroh
28.06.07, 04:53
Olisiko kenelläkään kokemuksia tai opastusta otsikkoasiassa?

Sukuseuramme on kerännyt jäseniltä valokuvia ja uudelleenkuvannut ne. Nyt ajatuksena on skannata ne (tai alkuperäiset) ja tallentaa toistaiseksi sihteerin arkistoon, kunnes tietosuojakysymykset ratkaistaan. Miten tulisi menetellä kuvien tallennusnimen muodostamisessa, että ei tarvittaisi erillisiä sisällys- tai muita luetteloita kuvien etsimisessä myöhemmin.

Olemme pohtineet taulunumeron käyttämistä, mutta numerointi elää eikä siis sovellu.

Tunnistettujen henkilöiden listaaminen nimeen esim. ikä- tai tärkeysjärjestyksessä tuntuu hankalalta, koska se tulisi tehdä skannausvaiheessa.

Tarvitaanko varmuuden vuoksi juokseva numero?

Onko iäiiäiää-koodista apua?

rikorven
28.06.07, 09:33
Nähtävästi käytettävyyden kannalta olisi järkevintä tukeutua juoksevaan numerointiin, koska varmimmin erilaisissa järjestelmissä toimivat nimet ovat korkeintaan 8+3 merkin mittaisia (eli siis tyyliin 12345678.jpg). Sitä pidemmät tiedostonimet käsittääkseni lisenssisyistä tallennetaan eri tavalla eri järjestelmissä. Listaukselta ei siis nähdäkseni voi välttyä jos kuvia on paljon, mutta jos niitä ei vallan hirveästi ole, niin tiedostojen tallettaminen aiheenmukaisiin kansioihin olisi tietysti ratkaisu (tällöinkin jokaisella kuvalla tulee kuitenkin olla erillinen numero riippumatta missä kansiossa se sijaitsee).
Niin ja jos numerot eivät yksinään riitä tiedostojen nimeämiseen, niin kannattaa välttää skandinaavisia kirjaimia (å,ä,ö), sillä nekin tallennetaan ties minne eri järjestelmissä; eivätkä siis toimi aina.

Tiedostojen numerointi onnistuu nykyisin automaattisesti jo monen skannausohjelman toimesta ja esimerkiksi IrfanView ohjelmassakin sellainen toiminto muistaakseni on (siltä varalta, ettei varsinaisesta skannausohjelmasta sitä löydy).

akniemi
01.07.07, 10:56
Jos ne kuvat liittää sukututkimusohjelmaan, niin siinä on yksi numerointikeino.

Aarno Niemi

Maisa M
01.07.07, 17:52
Hei!

Sallinette seuraavan huomautuksen: valokuvat ovat nyt täällä levällään, kuin "Jokisen eväät Piikkiön suoralla"! Katsoin juuri omaa lähettämääni valokuvatiedustelua 25.6.2007 klo 20:37 ketjussa "Valokuvien lähettäminen". Kukaan ei sitä sieltä löydä enkä ole saanut yhtään vastausta, vaikka sama kuva on ollut Wentzel Hagelstamin viimekesäisessä TV-ohjelmassa "Antiikkia, antiikkia". Kootkaa siis kaikki valokuva-aiheet yhteen, olkaa hyvä!

Terveisin
Maisa M

Maisa M
01.07.07, 18:03
Hei!

Sallinette seuraavan huomautuksen: valokuvat ovat nyt täällä levällään, kuin "Jokisen eväät Piikkiön suoralla"! Katsoin juuri omaa lähettämääni valokuvatiedustelua 25.6.2007 klo 20:37 ketjussa "Valokuvien lähettäminen". Kukaan ei sitä sieltä löydä enkä ole saanut yhtään vastausta, vaikka sama kuva on ollut Wentzel Hagelstamin viimekesäisessä TV-ohjelmassa "Antiikkia, antiikkia". Kuka siis on kuvassa? Kuva on tietenkin ensimmäisen kyselyni yhteydessä.

Kootkaa siis kaikki valokuva-aiheet yhteen, olkaa hyvä!

Terveisin
Maisa M

admin
01.07.07, 19:06
...Sallinette seuraavan huomautuksen: valokuvat ovat nyt täällä levällään, kuin "Jokisen eväät Piikkiön suoralla"! Katsoin juuri omaa lähettämääni valokuvatiedustelua 25.6.2007 klo 20:37 ketjussa "Valokuvien lähettäminen". Kukaan ei sitä sieltä löydä enkä ole saanut yhtään vastausta, vaikka sama kuva on ollut Wentzel Hagelstamin viimekesäisessä TV-ohjelmassa "Antiikkia, antiikkia". Kuka siis on kuvassa? Kuva on tietenkin ensimmäisen kyselyni yhteydessä.

Kootkaa siis kaikki valokuva-aiheet yhteen, olkaa hyvä!

Kyseinen viestiketju johon viittaat "Valokuvien lähettäminen" on aihe josa kysittiin ja annettiin ohjeita, pyydettiin parannuksia - kuvien lähettämiselle Parannusehdotuksia – Förbättringsförslag (http://suku.genealogia.fi/forumdisplay.php?f=57) -alaforumissa. Tässä Maisa M samaan ketjuun lähetti kokeesi valokuvan ja kysy tunnistaako. - Luonnollisesti katsottiin että että viestiketju on oikeassa paikassa. Kuvan koelähetys ohjeen ja ohjeiden testaus.

Otin siis vapauden katkaista alkuperäinen viestiketju ja siirtää kuvaa käsiitelvät viestit Tunnistatko kuvan – Känner du fotot (http://suku.genealogia.fi/forumdisplay.php?f=19) -alaforumiin.

Suurin osa tunnistettavista kuvista on oikeassa alaforumissa. Samoin moderaattorit pyrkivät siirtämään viestijonot oikeisiin alaforumeihin silloin kun siihen on syytä. Emme varmaan pääse siihen että kaikki viestit ovat kaikkien mielestä oikeassa paikassa mutta... mielestäni aika hyvin forumin jäsenet ovat jo laittaineet oikeisiin alaforumeihin. Ja - vaikka menisi joskus väärään lokeroon - ei se maailmaa kaada!! Silloin kun on aikaa sen voi korjata.

Toivottavasti saat vastauksen siihen kuka kuvassa on.

pietroh
06.07.07, 19:04
Jos ne kuvat liittää sukututkimusohjelmaan, niin siinä on yksi numerointikeino.

Aarno Niemi
Harkitsimme sukuohjelmankin hyödyntämistä, mutta miten saisi valittua sellaisen ohjelman, että kaikki ovat tyytyväisiä. Valitun ohjelman pitäisi toimia verkkoversiona, johon seura sitten jakaisi käyttöoikeuksia. Olisiko tämä ratkaisu mahdollinen jollain ohjelmalla?

akniemi
06.07.07, 19:27
Jos tarve on verkossa pyörittää kuva-aineistoa, niin olisiko jokin Googlen valokuva-albumi hyvä juttu?

Aarno

tkukkonen
13.07.07, 11:25
Verkossa toimiva ohjelma on Geneweb. Siinä voi lukuoikeudet ja tiedon päivityksen oikeudet hallita erikseen. Kuvatkin voi lisätä ohjelmaan, mutta en nyt enemmälti lähtisi vielä kehumaan sitä aiottuun tarkoitukseen, koska en ole kuvia käsitellyt. Itse käytän Genewebbiä tiedon syöttöön lokaalissa asennuksessa. Aikanaan siirrän GEDCOMilla tiedot toiseen ympäristöön.

Timo