PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Familysearchin sisältämä materiaali


Tuulakki
29.01.08, 21:55
Osaisiko joku kertoa, minkä vuoksi yksi perheen lapsista voi löytyä täältä, mutta muut eivät? Sama äiti ja isä ja jopa asunpaikkakunta, joten logiikka pettää.

Myös kiinnostaisi pikakurssi, miten ja kuka on lisännyt tietoja muista suvun jäsenistä erikseen avattaviin sukutauluihin tai lisätietoihin - onko toiminto kaikille mahdollista jonkin kirjautumisen jälkeen?

Ja tietenkin lyhyt selvitys, miten nämä alunperin ovat syntyneet, siis myös tekniikkansa puolesta: Kuka, mitä, miksi, missä, milloin jne. Millä perusteella siis ylipäätään siellä on jonkun nimi?

Juha
29.01.08, 23:03
Kuka tahansa voi rekisteröityä heidän sivuillaan ja lähettää omaa materiaalia lisättäväksi heidän tietokantoihinsa.

Käsittääkseni nuo kastettujen luettelot on 1940-50 -luvuilla kuvattu mikrofilmeille ja sitten tietokoneistumisen myötä niitä on siirretty kaikkien saataville.

Se, miksi et joskus löydä jotain lasta, voi johtua hyvin monesta seikasta. Oletko esimerkiksi tarkastanut, löytyykö häntä alkuperäisestäkään kastettujen luettelosta? Onko hakuavaimesi väärä - jenkit eivät välttämättä ole olleet aivan sinun meikäläisten pappien käsialan ja/tai nimien kanssa?

Katsoppa vaikka tästä - siinä on kerrottu ihan suomeksi miten homma on tehty;

http://www.familysearch.org/Eng/Library/fhlcatalog/supermainframeset.asp?display=titledetails&titleno=33895&disp=Computer+printout+of+Askainen%2C+Turku%2%20%2 0&columns=*,0,0



Juha