PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Spåre: Ulrika Charlotta Tihleman vai Thileman


kati tuloisela
14.01.08, 02:12
Sotaneuvos Henrik Robert Spåren vaimo oli nimeltään Ulrika Charlotta Emanuelintytär.
Ulrika Charlotta s.26.8.1767 Turku, k.15.9.1849 Tuusula Gustavelund.
Vht: Turun kauppias Emanuel Tihleman/Thileman ja I pso Margareta Christina Haveman.
Vaan oliko hän sukunimeltään Tihleman vai Thileman, sillä kumpaakin variaatiota näkyy eri kirjoissa ja netissä.
Aluksi tuntui Tihleman luotettavimmalta vaihtoehdolta (mm. Carpelan/Spåre-suku), mutta nyt olen jo alkanut epäillä sitäkin. Kuka on törmännyt tähän sukuun!?!
:confused:

Sami Lehtonen
14.01.08, 08:53
Terve!

Tällaista löysin:
http://genealogia.fi/vsk/9/9_81.htm

kati tuloisela
14.01.08, 16:15
Käytetyistä lähteistä päätellen (kirkonarkisto ja mantt.luettelot) Carpelan on samoilla linjoilla, joten se Tihleman tuntuisi kuitenkin oikealta versiolta. Ilmeisesti joku on krijotusvirheän vuoksi joskus sotkenut asian ja sotku toistuu siellä täällä. Tsekkaan vielä noita muitakin lähdelistassa mainittuja, mutta taidan kuitenkin edelleen pysytellä Tihlemanissa!
Kiitos Sami!

Sami Lehtonen
14.01.08, 17:59
Ei se välttämättä ole kirjoitusvirhekään, tuohon aikaan nimien kirjoitusasut vain ovat horjahdelleet. Omissa esipolvissanikin on turkulainen Eichman, joka esiintyy arkistolähteissä myös muodoissa Eckman/Eekman/Ekman sittemmin osan jälkeläisistä nimi ruotsintuikin juuri Ekmaniksi. Käsittääkseni kumpikin kirjoitusasu Tihleman ja Thileman äännetään enempi vähempi samalla tavalla, joten siinäkään mielessä kirjoitusasulla ei sinänsä ole ollut suurta merkitystä.

Carpelan on kyllä siinä määrin tutkinut turkulaisten porvareiden genealogiaa, että häneen minäkin tässä kyllä luottaisin.

Greger Nyman
04.04.08, 09:17
Olen myös nähnyt version Thieleman.:rolleyes: