PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Anders Mattson (Trygg), Tuusulan Lammaskallion torppari


Erkki Palva
12.01.08, 15:34
Anders Mattson ja Sofia Jonaedr vihittiin tapaninpäivänä 1764, Anders oli tuolloin Tuusulan Gammelgårdin Lammaskallion torppari. Torpassa asuivat noihin aikoihin lisäksi Andersin veli Jakob Mattson perheineen ja sisar Lisa Mattsdr.
Sofian kuoltua Anders (tuolloin tykkimies, sotilasnimenä Trygg) avioitui Christina Mattsdotterin kanssa (vih 4.10.1781 Tuusula).

Tämän Andersin syntymä- tai kuolintietoja en ole onnistunut selvittämään, onko kellään tietoa näiden Jakobin, Andersin ja Lisan vanhemmista?

Yhtenä ratkaisumahdollisuutena olen yrittänyt jäljittää Tuusulan Nahkelan Bengtilässä vv.1736-56 ollutta pariskuntaa Mats Sievoniusta ja Maria Elisabet Ahlgenia, joilla kyllä olisi sopivan ikäiset Anders ja Maria Elisabet. Tämän perheen vaiheista ennen ja jälkeen Bengtilän en ole päässyt selville. Tunteeko joku tätä perhettä niin paljon, että voisi vahvistaa tai sulkea pois yhteyttä noihin Lammaskalliossa olleisiin sisaruksiin?