PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ryhmäkuva Satakunnasta (?)


Jaana Leino
30.12.07, 18:26
Tämä kuva kuului oletettavasti isoäidilleni Ida Pauliina os. Virtaselle Söörmarkusta .

Veikkaan , että kuva on Söörmarkusta tai siltä suunnalta , tunnistaako kukaan ?

Tiina Lietzén
30.12.07, 23:03
Hei

Voisiko kuva olla esim. Luvialta? Tiedä sitten, olisiko siellä ollut noin paljon väkeä koolla jossain tilaisuudessa. Vasemmalla yksin seisova poika nimittäin näyttää kovasti papaltani ja eturivissä keskellä jurottava valkopaitainen poika hänen pikkuveljeltään! Tai sanotaan, että näyttävät ainakin jokseenkin samoilta kuin nuo pojat näyttivät jossain näkemässäni kuvassa joskus. Pappani syntyi 1908, hänen veljensä 1912. Osaatko sanoa, miltä vuodelta kuva on?

Tiina

Jaana Leino
31.12.07, 19:09
Tein vähän tiedusteluja ja ilmeni , että kuva voisi olla Noormarkusta (meijeriltä). Kyseessä saattaa olla rippikoulutapahtuma tai ripille pääsy (pappia tai rovastia en ainakaan ulkoasusta päätellen löytänyt) Noormarkun meijerillä pidettiin rippikoulua kun kirkko oli palanut ja vanha ei ollut vielä valmis.

Mummuni on kuvassa neljäs tyttö (istumassa) vasemmalta. Hän oli syntynyt 1910 ja ripille pääsi 1927.

Kyseessä voi olla tosiaan vaikka Luvialta väkeä koska kuvassa on noin 70 henkilöä.

Tiina Lietzén
31.12.07, 21:26
Hei

Pitää etsiä pappani ja hänen veljensä kuva, koska mielestäni varsinkin tuo eturivin kaveri näyttää ihan pappani veljeltä. Olen jossain nähnyt sellaisen kuvan, missä he ovat vierekkäin. Taidan viettää huomispäivän vanhoja kuvia tutkien. :)

Tiina

Maryann
24.02.12, 23:12
Hei, epäilen kuvan otetun Luvialla, luulen tietäväni tuon rakennuksen.