PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sanny Stenroosin vanhasta (1895) albumista


Stello
27.12.07, 19:19
http://stello.vuodatus.net/blog/429249

Tuossa em. linkin takana on muutamia kuvia vanhasta nahkakantisesta valokuva-albumista, jonka sisäkannessa lukee Sanny Stenroos 24/12/1895;

http://stello.brayforum.com/suomi/pics/family/070209_album01s.jpg

En tiedä tarkemmin sukulaisuussuhdettani Sannyyn, koska tunnen Stenroos-sukuhistoriaa vain isoisoisääni asti, enkä esim. tiedä hänen mahd. sisarustensa nimiä.

Valitettavasti albumin kuvissa ei ole mukana nimiä, eli he ovat täysiä arvoituksia, ellei jonkun muun vanhoissa albumeissa sattumalta ole samoja kuvia nimitiedoin varustettuina.

Olen ottanut joitakin kuvia varovasti pois albumin taskuista, mutta löysin lähinnä vain valokuvaamojen tietoja, sekä joitakin päivämääriä, mutta ilman nimitietoja..

Kuvista on isommat versiot forumillani;

http://forum.brayforum.com/viewtopic.php?t=1431

mutta forumin tekstit ovat englanniksi.

Aion joskus kuvata tai skannata kaikki albumin kuvat, mutta toistaiseksi en ole ehtinyt / jaksanut ryhtyä siihen urakkaan.

Jos joku sattuu tunnistamaan kuvissa olevia henkilöitä, olisi todella kiinnostavaa saada heistä tietoja!

Vaarini perhe asui aikoinaan Haminassa ja sittemmin Kouvolassa, eli olettaisin myös Sanny Stenroosin asuneen samoilla seuduilla, mutten tietenkään voi olla asiasta varma. Valokuvaamoja oli ainakin Helsingistä, Haminasta, Kotkasta, Tampereelta, Lahdesta, ja vaikea sanoa mistä muualta, kun teksti on osassa venäjäksi.

- Stella Stenroos