PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : DNA-tutkimusmietteille oma alaosio perinteisen sukututkimuksen tueksi?


Amateur
25.03.12, 11:56
Hei!

Kopioin tänne alle Pohjalaisten tummuus -ketjusta poikineen vastaukseni. Siellä ketjussa ehkä käy enimmäkseen Pohjois-Pohjanmaalaista perimää omaavaa, joten jospa tällä Parannusehdotuksissa, jonne asia kuuluukin, ehdotukseni saisi kommenttointia puoleen ja vastaan eikä jää off topiciksi.

Otsikosta: Vs: Pohjalaisten tummuus
Alkuperäinen lähettäjä Matti Lehtiö : http://suku.genealogia.fi/images_Suomi_1/viewpost.gif (http://suku.genealogia.fi/showthread.php?p=113675#post113675)
"Huomasin, että keskustelusäikeen katsojamäärä oli ylittänyt maagisen 10000 kävijän rajan. Aihe tuntuu kiinnostavan.
Matti L."

Oma vastaukseni:
"Olisiko niin, että kunkin oma perimä kiinnostaa syineen?

Olisiko niin, että olisi tilausta ihan omalle pienelle alaosioilleen DNA-kysymyksistä? Ehkä juuri senkin vuoksi, että aistittavissa tuntuu olevan, että osa ei halua keskustella DNA-sta ja haluaa ehkä siihen hieman etäisyyttä perinteiseen sukututkimukseen. Toisaaltaan DNA-tutkimuksen kokoajan kehittyessä se on kasvava tuki perinteiselle sukututkimukselle.

Isä- ja äitilinjat voidaan vahvistaa DNA-tutkimuksin, jos perinteisen sukututkimuksen kirjaukset ovat hämäräperäisiä, kuten varsin usein ovat, mitä kauemmaksi historiassa mennään. Myös serkus-DNA-tutkimus on oiva apu perinteiselle sukututkimukselle. Väestöjen omia piirteitä voidaan myös perimästä erotella ja saada vahvuutta vaikka esimerkiksi omasta tietyn "kansan" perimästä vahvistaen perinteisen tutkimuksen epämääräisiä hypoteesejä.

Kyseisessä osioissa olisi myös luontevampaa kysellä näistä asioista tarkennuksia ilman, että se häiritsisi perinteistä sukututkimusta harrastavia osioiden tai jopa ketjujen aiheiden ohiliippauksella.
Tällä hetkellä DNA-kysymyksiin liittyvät ketjut ovat hujan hajan eriosioilla. jos nekin yhdistäisi samaiseen alaosioon?
...

Palstan ehdoilla,
DNA-amatööri"

Fishersson
31.03.13, 18:36
Niin. Semmoinenhan täällä oli, mutta ne ketjut lienevät nyt hävinneet kuin tuhka tuuleen?

Sari H
01.04.13, 10:15
Eli tämäkin kadonnut taivaan tuuliin... no jos olet naamassa osoite on tämä SuomiDNA projekti https://www.facebook.com/groups/59329587656/

Amateur
01.04.13, 10:57
Eli tämäkin kadonnut taivaan tuuliin... no jos olet naamassa osoite on tämä SuomiDNA projekti https://www.facebook.com/groups/59329587656/

Harmi. Jospa se perustetaan uudelleen, jos sitä ei enää saa kaivettua suosiolla jostain Bittilästä. Olihan siellä jo ainakin pari kolmekin sivua keskustelua, eli kiinnostusta löytyi ja kiinnostus varmasti kasvaa DNA-tutkimusta kohtaan.

Kaikki eivät ole Facebookissa ja siellä ketjut hautautuvat, vaikka muuten oiva paikka on jakaa ajatuksia ja kysymyksiä DNA-tutkimuksesta.

Fishersson
09.04.13, 20:14
On edelleenkin toivottavaa perustaa DNA-osio uudelleen.

Moderaattori herätys!

Ja kiitos etukäteen.

Amateur
09.04.13, 21:08
On edelleenkin toivottavaa perustaa DNA-osio uudelleen.

Moderaattori herätys!

Ja kiitos etukäteen.

Antaa heille vähän "ylityövapaarauhaa". Tekevät hommia vapaaehtoistyönä ja tuon foorumin kaatumisen seurauksena meni varmasti useampikin ilta ja/tai viikonloppu päivätöiden jälkeen sitä nostaessa. Saattaa olla vielä niiden perusjuttujen kanssa kesken pähkäillessä, että voisiko vielä jotain palauttaa. Varmaankin lisäävät sen DNA-osion, kun ehtivät tärkeimpien korjauksien tai lepotauon jälkeen. Ehkä niitä DNA-ketjuja voi perustaa vaikka yleiseen osioon, ja sieltä sitten poimivat sinne uusittuun palikkaan, kun se on käytössä. Jos on kovin jo mielessä jotain aihetta, niin varmaan se on sallittu keskustelunaloitus; olivathan ne DNA-jutut ennenkin jossain seassa.

blue-eyed
09.04.13, 21:11
Kaikki eivät ole Facebookissa ja siellä ketjut hautautuvat, vaikka muuten oiva paikka on jakaa ajatuksia ja kysymyksiä DNA-tutkimuksesta.

Sarin ehdottama "ketju" ei hautaudu mihinkään, vaan siellä Facebookissa käymme DNA-keskustelua erittäin syvällisesti monella kielellä. Siellä ei ole myöskään nipottajia, vaan kaikille on tilaa ja kaikille riittää ihan asiallisia vastauksia. Tervetuloa mukaan :)