PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Seitsemän Unikeon päivä 27.7.


Tapani Kovalaine
11.02.12, 09:34
Kaikkihan me tiedämme Lumikin ja seitsemän kääpiötä. Mutta on mukava tutkimuslöytö tavata vuoden 1928 allakasta Seitsemän Unikeon päivä heinäkuun 27. päivän kohdalta (Sjusofware vuodesta 1696 alkaen). Vuoteen 1928 tuo lysti päivä sitten päättyikin, kun maassamme (ja ehkä samaan aikaan myös Kiinassa?) siirryttiin yhden Unikeon politiikkaan. Vuoden 1929 allakassa on 27.7. Unikeonpäivä ja tulkitsijasta riippuen se koskee koko kansaa tai yhtä ainokaista unikekoa.

Sukututkimuksen harrastajille on sen seittemänlaista (siis paljon) iloa ja hyötyä Almanakka-arkistosta, jonka avulla voimme päästä aina vuoteen 1608 saakka ja tuon vuoden 64-sivuiseen allakkaan. Tekijänoikeussyistä ei voi nettiin laittaa ilman lupia näytille vanhojen allakoiden sivuja, joten linkki riittäkööt.
http://almanakka.helsinki.fi/arkisto/

. .. Almanakkasivujen julkaisemisesta paperilla tai internetissä pyydetään ystävällisesti sopimaan Yliopiston almanakkatoimiston kanssa. Julkaisutarkoituksiin voimme toimittaa sivuja myös skannattuina suuremmalla resoluutiolla (hintaan 20 euroa + alv per skannattu sivu).