PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Elämää keskiajan linnoissa 8.2.


Tiina Miettinen
06.02.12, 12:53
Elämää keskiajan linnoissa ja kaupungeissa

Keskiajan tutkimuksen seura Glossa ry:n esitelmätilaisuus

Tampere, pääkirjasto Metson luentosali 4
Keskiviikkona 8.2.2012 klo 18

Tilaisuudessa kuullaan kaksi esitelmää. Puhujina ovat Tampereen yliopiston tutkijat FM Maija Ojala, jonka esitelmän otsikkona on "Käsityöläislesket ja keskiajan yrittäjäkulttuuri" ja FM Hanna Karti, joka puhuu aiheesta "Kruunun linna työyhteisönä 1500-luvun lopulla".

Millaista oli perheyrittäjyys 1400-luvun Tukholmassa? Saiko tallinnalaisen suutarin leski jatkaa ammattiaan miehensä kuoltua? Maija Ojala luo katsauksen siihen, miten ammattikuntasäännöt säätelivät käsityöläisten arkea ja juhlaa Itämeren alueen Hansakaupungeissa. Aihetta lähestytään erityisesti käsityöläislesken näkökulmasta.

Suomen linnoissa puolestaan työskenteli laaja kirjo eri alojen ammattilaisia 1500-luvun lopussa. Millainen työpaikka kruunun linna oli linnanvoudin, saarnaajan, suutarin tai karjapiian näkökulmasta? Millaista työtä tehtiin, millä ehdoilla ja mitä jäi käteen vuoden työstä? Hanna Karti käyttää esitelmässään Hämeen linnaa 1500-luvun lopulla esimerkkitapauksena kuvaamaan uuden ajan alun työelämää ja työyhteisöä.

Tilaisuus on kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!

--

Viestin välitti: