PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Poliisi suvussa


hansar
30.11.07, 22:01
Esi-isäni on virkatodistuksen mukaan entinen poliisi (1910-20-luvulla); onko mistään mahdollista saada tietää missä ja milloin hän olisi toiminut poliisina?

Mariaana
01.12.07, 11:08
Hei!

Itse sain varmistuksen isoisoisäni ammatille Helsingin poliisilaitoksen osoitekortistosta. Sen jälkeen menin Kansallisarkistoon selailemaan Helsingin poliisilaitoksen henkilöstökirjoja. Niissä olivat palveluksessa olleet poliisit kutakuinkin aakkosjärjestyksessä.

En tiedä miten muissa kaupungeissa tai pitäjissä on tallennettu kyseiset tiedot. Näin ainakin Helsingissä.

Kansalaissota tuo mielenkiintoisia käänteitä poliisilaitoksen toimintaan. Sitä ei ollut, vaan oli jonkinlainen työväen miliisi, jossa saattoi olla entisiä poliisilaitoksen työntekijöitäkin. Sodan jälkeen nämä entiset poliisi-miliisit saattoivat voida jatkaa joissakin tapauksissa jälleen poliisin palveluksessa.

t. Mariaana

Liisa Rinkinen
01.12.07, 12:26
Varmaankin seurakunnasta, jossa mainitsemasi virkatodistus on kirjoitettu, voit saada tiedot, mistä isoisäsi on seurakuntaan tullut. Ja edelleen näin virkatodistusten/rippikirjojen avulla voit seurata entisen poliisisi asuinpaikkoja. Jossakin näistähän hän on todennäköisesti poliisina toiminut. Ammatti on varmaankin merkitty kirkonkirjaan asuinseurakunnassa.

Poliisilaitosten arkistojen säilyvyyden ja arkistointipaikan näkee linkistä http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/PerusHaku.action

Isoisäni on toiminut poliisina 1900-luvun alkuvuosina Helsingissä, Porissa, Lahdessa ja Oulussa. Kaikkien näiden poliisilaitosten arkistot ovat säilyneet hyvin ja löytyvät ko. alueiden maakunta-arkistoista. Paitsi Helsinki on KA:ssa, kuten Mariaana jo kertoikin.

Onnea etsintään! Liisa

hansar
01.12.07, 18:00
Kiitos paljon teille molemmille; tiedot löytynevät luultavasti Mikkelin maakunta-arkistosta!