PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Velin | Räätäli Vilhelm Velin


Jyry
20.11.07, 10:34
Yritän etsiä isoisäni isän räätäli Vilhelm Velinin ja hänen vaimonsa lapsien syntymäaikoja Viipurin tuomiokirkkoseurakunnasta. Heillä oli viisi lasta, joista vain kolmen nimi löytyy syntyneiden kirjasta. Toisen - Felix Hjalmarin ja kolmannen - Ellin syntymäajat kuitenkin puuttuvat. Kuitenkin perhe on pysynyt koko ajan Viipurissa. Hämmästyttää, kummastuttaa ja etsityttää miten nämä kaksi puuttuvaa löytäisin.
Osaako joku neuvoa.

Juha
20.11.07, 11:20
Olen itse törmännyt useammassa Lounais-Suomen ja Länsi-Uudenmaan pitäjässä siihen, että joidenkin lasten tiedot löytyvät vain rippikirjasta.

Ehkä papilla on ollut kiire kastepäivän aikoihin ja hän on yksinkertaisesti unohtanut merkitä tapahtuman luetteloonsa.

Toki muukin selitys on mahdollista eli perhe olisi ollut matkoilla jossain muualla näiden lasten syntymän aikaan.

Olethan muuten katsonut asiaa muualtakin kuin Hiskistä? Eli siis alkuperäisistä (mikrofilmatuista) asiakirjoista.

Juha

Jyry
20.11.07, 13:34
Kiitos Juha vastauksesta. Räätäli kulki matkoillaan mm. Pietarissa missä työskentelikin välillä. Tosin siellä työskentely tapahtui jo ennen ensimmäisen lapsen syntymää.
En ole käynyt katsomassa mikrofilmejä kun siellä on usein ruuhkaa. Jospa tilaisin sellaiset Mikkelistä kun on oma lukulaite. Tosin sillä ei voi rullia katsoa.