PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Eteläpohjalaiset Juuret 4 - 2010 ilmestynyt


Matti Lehtiö
23.12.10, 08:25
Eteläpohjalaiset Juuret 4 - 2010
Vuoden viimeinen Eteläpohjalaiset Juuret julkaisu on saatettu postin turvallisiin käsiin eilen 21.12.2010 ja toivomme sen saavuttavan lukijamme mahdollisimman nopeasti. 68-sivuisen tuhdin lukupaketin myötä Eteläpohjalaiset Juuret ry toivottaan kaikille jäsenilleen ja lukijoilleen hyvää ja rauhallista joulua, sekä kiittää kuluneesta vuodesta.

Laajojen artikkelikokonaisuuksien rinnalla tämänkertaisessa julkaisussa on kuvituksena vanhoja upeita maisemakuvia Kurikasta, Jalasjärveltä ja Kuortaneelta, sekä kartta Kuortaneen asutustilanteesta 1800-luvulla.
Laajemmat artikkelireferaatit löytyy osoitteesta:
http://www.etelapohjalaiset-juuret.fi/

Sivuiltamme löytyy myös uusi vähän aikaa sitten avattu palvelu, jonka kautta on mahdollista saada mm. apua vanhojen valokuvien tunnistamiseen. Palvelu on aivan uutta ja sen on ollut vasta kokeiluluonteisesti käytössä. Yhdistyksen käytössä olevaa valokuvamateriaalia päivitetään sivuille myös kokoajan.

Artikkelisisältö:
Pääkirjoitus: Onko vuosi 2011 jo kypsä asutustutkimukselle? Etsitään suuntaviivoja asutuksellisista lähtökohdista tapahtuviin tutkimuksiin, jossa lähtökohtana ei ole suku, vaan valitun asuinpaikan asukkaat.
Matti Lehtiö: Isonkyrön Paavolan suku ja asukkaat.
Markku Pihlajaniemi: Kuortaneen Perälä
Veikko Ekola: Kuortaneen Perälän sukua sukupuuna
Irja Hirsivaara: Ilmajoen Anttila
Markku Pihlajaniemi: Erkki Yrjänänpoika Perälän karjavahinkoja
Matti Lehtiö: Suomalaista sukututkimusta 350 vuotta. Sisältää 1600 – 1700- luvulla piirretyn Sursill sukukaavion.
Matti Lund: Teerijärven Gränöjen jättämiä juuria Laihian ympärillä
Kimmo Kemppainen: Mistä tuli Ylinurmon Hemmingin Toora Prusintytär
Markku Pihlajaniemi: Kalastuksesta Kuortaneen Nisosjärvellä
Markku Pihlajaniemi: Wanhaa sukututkimusta. Ross-sukuun liittyvän asiakirjan esittely.
Matti Lehtiö: Unohtunut jouluperinne
Matti Lehtiö: Talo, jolla oli melkein yhtä monta nimeä kuin isäntää. Artikkelissa tutustutaan parhaiten Tuokon eli Nelimarkan asukkaisiin Ylistarossa.
Matti Lehtiö: Hannibalin jäljiltä kotikulmien Juhoon, Jussiin ja Hannuun. Artikkelissa selvitetään milloin Juho-nimi tuli käyttöön etunimenä.
Wanha Koartilainen Kyrön tappeluksessa. Alkuperäisestä, vuonna 1846 painetusta kirjasesta puhtaaksikirjoitetun laulun sanat.